Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Agendacommissie

maandag 11 maart 2024

20:00 - 21:00
Locatie

RDM spreekkamer raadzaal

Voorzitter
N. Huijbregts

Agendapunten

  1. 1

    Akkoord.

  2. 2

    Verslag akkoord.


    N.a.v. het verslag. De teneur van de brieven ivm de foutieve aansluitingen is "aardig, minder aardig, dringend" in opbouw.

  3. 3

    Moties:
    - wethouder Rombouts is poho motie D66 ipv burgemeester Van de Ven.


    Toezegging:
    - n.a.v. de toezegging om het onderwerp betaalbare huur / koop te bespreken in de besloten werkbijeenkomst op 21 mei a.s., kondigt dhr. Van Gool aan dat er vanuit zijn partij een Motie vreemd in voorbereiding is hierover (ip t.b.v. de raadsvergadering van 16 april). Deze zal z.s.m. worden verspreid onder de andere partijen.


    raadsvragen :
    Geen bijzonderheden.  Toelichting in overzicht is voldoende (NB. afspraak met PvdA is gemaakt voor 19 maart a.s.)

  4. 4

    Terugblik raadsvergadering van 5 maart jl.
    conclusie : Snelle vergadering. Geen verdere op- of aanmerkingen.

  5. 5

    - vanuit team Maatschappelijke Ontwikkeling is de vraag of er nog / weer behoefte is aan een informatiebijeenkomst. Er wordt een aparte bijeenkomst georganiseerd met en voor de partners. naar verwachting een keer einde middag. Nog geen datum voor gepland. > reactie agendacommissie : als deze bijeenkomst toch georganiseerd wordt, dan ontvangt de raad graag een uitnodiging. 
    - wethouder Van de Noort doet het voorstel om, na afloop van de commissie Ruimte van 25 maart a.s., een presentatie te (laten) geven over de ontwikkelingen op Toppark De Kempen. Eventueel zou op een later moment ook nog een werkbezoek kunnen plaatsvinden op locatie. > in afwachting van beschikbaarheid Topparken wordt deze avond ingepland. (NB. later moment ivm Bibob onderzoek dat nog niet is afgerond. naar verwachting pas na 16 april). 
    - alle fractievoorzitters melden zich aan voor de avond met Jeroen Dijsselbloem op 8 april a.s.
    - tav alle Bestemmingsplannen die op de planning staan, wordt afgesproken dat die in iBabs gepubliceerd zullen worden (tbv commissie Ruimte) zodra ze door het college zijn vastgesteld.  Griffie pakt dit verder op iom college. 
    - volgorde werkbijeenkomst 21 mei : Woonvisie en daarna voorstel PPN.

  6. 6

    Er wordt aandacht gevraagd voor de rol als raads- en commissieleden bij openbare bijeenkomsten.  Deze mag wel iets toevoegen (in de zin van toelichting of informatie), maar mag op dat moment zeker niet politiek geladen of richtinggevend zijn. Aandacht voor verwachtingenmanagement beide kanten in.


    De bijeenkomst in Hulsel aangaande de school wordt als een onderdeel van een goed participatietraject beschouwd.


    dhr. Kapteijns vraagt nog om een reactie op zijn voorstel, aangaande een adviesraad sociaal domein. Hij hoort graag hoe de andere fracties hierin staan.
    De burgemeester vult aan dat dhr. Kapteijns zich hierover ook moet laten informeren door wethouder Maas.